2014. március 30., vasárnap

Lush - Love lettuce

Újra Lush. Újra arcpakolás. Bevallom, nagy lekötelezettje lettem a márkának, és a termékeknek. Több dolog miatt is. Egyrészt beváltja a hozzájuk fűzött reményeimet, másrészt szerintem nem annyira egetverően drágák. Persze azért nem vennék minden héten ilyeneket, de kb kéthavonta fogynak a dolgok, és kéthavonta belefér.  Szerintem. Meg hát kedvesek a lányok a boltban, és nem utolsó sorban jókat ajánlanak! A következő terméket is ajánlásra vettem meg, és nem bántam meg! Nemsokára el is fogy majd, mert becsületesen használom. Következzék tehát a Love lettuce :)

2014. március 27., csütörtök

Yves Rocher olívás testápoló

Mára az egyik kedvenc termékemet hoztam bemutatásra. December óta vagyok a lelkes használója, úgyhogy elég megalapozott már a véleményem. Karácsonyra három YR testápolót is kaptam (mindháromból a kis 50 milis változatot). Szóval van egy málnás, egy szedres és egy olívás. Mindet kipróbáltam, de míg az első kettőt csak kétszer-háromszor használtam, addig az olívásból már a teljes kiszerelést is megvettem, annyira bejött!





























2014. március 26., szerda

Esküvőszervezés 2.

Eljött a napja annak, hogy már csak négy hónap van hátra az esküvőnkig. Amióta először írtam az esküvőről, vagyis pontosabban a meghívókról, azóta sok dolog történt. Gondoltam ezeket megosztom veletek is, hátha érdekel titeket, és hátha valakinek még hasznos is lesz :) Szóval jöjjön most egy kis gondolkodás az esküvőről és a szervezésről!


2014. március 25., kedd

NOTD. Essence + Golden Rose

Ma egy nagyon gyönyörű (ide még képzeljetek el megannyi hasonló jelzőt) párost szeretnék bemutatni nektek! Az ötlet gazdája Edina, aki szerintem sokunkat megihletett azzal, hogy a körmeire a lakkok fölé fedőlakknak a Barry M Lady homoklakkját kente. Amikor először olvastam hogy ezt csinálja, nem tudtam elképzelni hogy hogyan nézhet ki ez a valóságban. Aztán tegnap kipróbáltam. Nem a Lady-vel, viszont a Golden Rose Holiday 70-ese is tökéletes erre a célra. Íme hát!





























2014. március 23., vasárnap

Sorozatajánló. Kerti patika

A facebook-on nemrég beígértem egy sorozatajánlót, amit most teljesítek is :) Az ottani kommentekből ítélve mindenki valami mostanában menő sorozatot várt. Hát nem tudom hogy az igényeket ki tudom-e elégíteni a következő ajánlóval, mindenesetre most a Kerti patika (Grown your own drugs) című sorozatról fogok írni!

2014. március 21., péntek

Lush - BB seaweed

Egy olyan termékről lesz most röviden szó, amit csak mintába kaptam a vásárlás mellé. Bementem a Lush-ba, és az arcpakolások iránt érdeklődtem. A lány a Love lettuce-t ajánlotta elsősorban, amit meg is vettem. Ezt a kis BB seaweed-et pedig ajándékba kaptam hozzá. Azóta el is fogyott, úgyhogy most bátran írok róla. Jöjjön hát!
 

2014. március 19., szerda

Könyvajánló. A testápolás kézikönyve

Talán nem új információ a számotokra az, hogy minden érdekel, ami a szépségápolással kapcsolatos. Persze ennél jóval tovább megyek, mert minden érdekel, ami a jól-léttel kapcsolatos. Fontos szerintem, hogy kicsit közelebbről vizsgáljuk meg ennek a "jól-lét"-nek a fogalmát. (A következőkben az első éves pszichológiai tanulmányaimra hagyatkozom, valamint az órai jegyzeteimre, ezért bármiféle hiányosságért elnézést kérek!)

2014. március 17., hétfő

Tavaszi kívánságlista

Most, hogy már tényleg ideért a tavasz, és rügyeznek a fák, süt a napocska, és pasztell rózsaszín a körmöm is, elérkezett az ideje annak, hogy írjak egy listát. Amin életbevágóan fontos dolgok lesznek. Merthogy ezeket, vagy ezekhez hasonlóakat szeretnék. Szóval jöjjön a tavaszi kívánságlista!

2014. március 15., szombat

A 10 legmeghatározóbb könyv - TAG

Berta blogján láttam tegnap egy TAG bejegyzést, ami nekem is felkeltette az érdeklődésemet. Nagyon. Röviden arról van szó, hogy össze kéne gyűjteni a 10 legmeghatározóbb könyvet, amit eddig olvastál. Ez igazán nekem való, mert nagyon szeretek olvasni :)

2014. március 14., péntek

Ajakápolás - ahogy én csinálom

Kezdjük egy ténnyel: hideg időben az ember szája kiszárad. Pont. Pláne ha fúj a szél. Vagy ha esetleg éppen náthás. Olyan helyzetben vagyok, hogy az én szám ráadásul reggelre is nagyon ki tud száradni, és ilyenkor amikor elkezdek mosolyogni, a bőr össze-vissza törik. Ez elég undi, de ez van. Ráadásul amilyen hanyag vagyok, sokszor napokkal később kenem csak be, amikor már annyira fáj, hogy szinte csíp. Szóval a szám állapota, főleg most tél után elég rossz. De ez az én hibám. Szóval összekaptam magam (mondhatni muszáj volt) hogy változtassak ezen a helyzeten. És már nagyon rövid idő után is segített! Szóval csodadolgok jönnek az ajakápolással kapcsolatban :)




























Láthatjátok, hogy lesz itt Labello, TBS, és egy kis DIY dolog is ;)

2014. március 12., szerda

The Body Shop mangós testradír

Igen, igen, hölgyeim (és uraim?) egy újabb testradír következik. Vessetek meg, de én ezeknek a mindenféle radíroknak nem tudok mostanában ellenállni. Ma egy olyan darabot szeretnék megmutatni, ami nagyon régóta motoszkál a fejemben. Viszont azt előrebocsátom, hogy kétesek az érzéseim. A mai főszereplő egy mangós testradír a TBS-től!





























2014. március 10., hétfő

Moyra holographic 252, 253, 254

Még régebben (persze mi számít réginek, ezt pl két hete) vettem ezeket a holo lakkokat a húgomnak. Őszintén szólva nem is értem, hogy miért nem magamnak vettem, és miért nem előbb. A lila lakkról már írtam itt, és most jöjjön még három szín! Nevezetesen a nude, a zöld és a kék. 

252, 253, 254 - a pontos sorrend































2014. március 7., péntek

Pénteki manikűr

Ma csak egy rövidke posztot írok nektek, mégpedig a mai körmeimről. Hát ez elég hülye mondat lett :D 

Már három napja nem volt semmi a körmeimen (katasztrófa), de ma szerencsére megihletett ez a szuper videó. Nem tudom hogy ismeritek-e MissJenFABULOUS-t, de ha nem, akkor nézzétek meg a videóit! Nagyon jókat készít, és nagyon egyszerűeket. Én nagyon szeretem :) Szóval ebből a videóból a második nagyon megtetszett, és ezt készítettem el :)


kicsit tré a körmöm mellett a bőr, bocsi :S































Szóval ma ez van a körmeimen, és nagyon tetszik :) Az elkészítése is borzasztó egyszerű. Felkenünk egy bármilyen színű réteget, arra egy glitteres fedőlakkot, arra pedig egy mattitó fedőlakkot, és tádámm! Kész is :)

A felhasznált lakkok pedig ezek:



























Rimmel Salon Pro 411 Navy seal
Lovely Blink blink csillámos fedőlakk (fogalmam sincs hogy hányas, csak ez volt az üvegre írva)
Lovely matt fedőlakk

Hajrá lányok, legyetek kreatívak! :)

2014. március 5., szerda

Apró örömök...

... avagy a termékminták öröme. Ma ugyanis ezekről lesz szó. Mindig is nagyon szerettem, hogy az igényesebb boltokban (nem biztos hogy ez a jó kifejezés) adnak a vásárlás mellé termékmintát. Az Yves Rocher volt ebben nekem elsőként a kedvenc, mert amikor törzsvásárló lettem rengeteg dologgal leptek meg.
Aztán nemrég mikor épp a Body Shop környékén jártam és betévedtem (micsoda meglepetés :D) vásároltam egy-két terméket, és az eladó lánytól érdeklődtem az egyik arcmaszkjuk iránt. Picit beszélgettünk, és közben körvonalazódott, hogy nekem igaziból egy teljesen másik maszk kéne. Én fel sem dolgoztam még ezt a hírt, amikor ő már kedvesen mondta hogy akkor ad nekem belőle mintát. Hebegtem-habogtam, megköszöntem. Nem is gondoltam hogy ilyen van. Pedig látjátok, van :) Ezt és még két másikat mutatok ma meg nektek.




























Szóval ezek ők, az aranyos kis termékminták :) Van itt egy The Body Shop mézes-zabos arcradírozó maszk, egy szintén TBS kékáfonyás testradír, és egy Lush ocean salt arcradír.





























Nézzük elsőként a mézes-zabos arcradírozó maszkot. Ez a már fentebb említett termék. Úgy ajánlotta az eladó lány, én pedig lelkesen el is hoztam. Eddig háromszor próbáltam, és még több mint a fele megvan! Véleményt akkor írok róla ha már elfogyott minimum ez a picike kiszerelés. Eddig mindenesetre jól teljesít, segíti hidratálni az én szárazságra hajlamos normál bőrömet. Ja és amire külön felhívnám a figyelmet, az az illata! Szeretem nagyon a zabpehely illatát egyébként is, és ebben a termékben ráadásul ez keveredik egy picike mézzel. Nyami! Ha épp egy TBS boltban jártok, mindenképp szagoljatok bele :)





























Ezt az áfonyás testradírt már olyan de olyan régóta nézegetem, hogy nem is értem, eddig hogy tudtam ellenállni neki :) Tegnap végül rábeszéltem magam hogy kérjek belőle mintát a boltban. Adtak is kedvesen. Azért kértem egyébként, mert ebből az áfonyás vonalból nincsenek kisebb termékek, míg a többiből igen. Pont ezért előbb a kisebb kiszerelést szoktam megvenni, ugyanis ha nem jön be, vagy mégsem használ, akkor nem leszek idegbeteg amiatt hogy mennyi pénzt költöttem. Ez pedig csak nagy adagban kapható, és 4000 forinttal már nem viccelek. Jöhet hát a picike minta ingyen! Már ki is próbáltam, el is fogyott (ebben az esetben egyértelmű volt hogy a minta pont egy használatra lesz elég), és biztosan megveszem a teljeset is! De arról majd később ;)





























Végül pedig jöjjön a Lush csoda arcradírja, az ocean salt! Ez az első Lush termékem, úgyhogy nagyon izgatott voltam a kipróbálás előtt. Kifejezetten azért mentem be, hogy valamilyen arcradírt szerezzek magamnak, mert a jelenleg használt niveát nem érzem elég hatékonynak. A boltban nagyon kedvesek voltak a lányok, rögtön ki is próbáltam a tenyeremen ott. Ez is elég lesz azért egy darabig, főleg mivel heti egyszer kell használni. Nem mondok még róla ítéletet, sem véleményt, ki tudja még hogy mi lesz :)

Ezeket szerettem volna megmutatni nektek. Jó tudni, hogy van ez a lehetőség. Én ezelőtt tényleg nem tudtam róla (nevezzetek butának), de most szeretném ha minél többen tudnák, hogy ha érdekli őket egy termék, akkor ki lehet próbálni otthon!

2014. március 3., hétfő

TAG - tavasz ♥




Eljött hát végre a tavasz! ♥ Én már nagyon vártam, és habár még nincs az a kifejezetten tavaszi hangulat, gondoltam mégis itt az ideje, hogy kitöltsem ezt a tavaszi kérdéssort. 
A kérdésekre válaszolgatva egyébként elgondolkoztam azon, hogy vajon melyik is a kedvenc évszakom, és állítom, hogy nem tudom eldönteni. Egyszerűen nem megy. Mindegyikben annyi szépség van, és mindegyiket nagyon szeretem egy csomó dolog miatt. Szóval a tavasszal is ez a helyzet. Persze most, hogy kezdődik éppen, azt érzem hogy ez a kedvencem az összes közül :) Tessék, befolyásolható vagyok.
Na de kezdjük is!



Mi a kedvenc tavaszi körömlakkod?

 
Azt hiszem a képekről már kiderült, és talán egyébként sem volt nagy titok. Mindenre vágyom, ami pasztell. Kivéve egyben: a korallos színek jöhetnek erősebben is. De pasztellben is, nyugodtan :) Amire viszont még mindig húzom a számat, az a sárga és a zöld. Valahogy ez a két szín nagyon nem érdekel. Pedig hát tipikusan tavasziak. Na nem baj, helyettük jöhet a rózsaszín minden mennyiségben :)

Mutasd meg a kedvenc tavaszi ruhádat!

Ha tavasz, akkor egyértelműen szoknya. Ha pedig szoknya, akkor egyértelműen virágos. Vagy pöttyös. Najó, jobban belegondolva mindegy, a lényeg, hogy szoknya legyen és mintás :) Azért nem fényképet mutatok, mert több ilyenem is van, és mindet nagyon szeretem. Egyiket sem tudnám kiemelni.

 Mi a kedvence tavaszi virágod?






Ez is nagyon nehéz kérdés. Nagyon nehéz... Mégis sikerült kitalálnom valamit. Két virágot szeretek különösen is. Az egyik a tulipán, és az ahhoz hasonlók. Ennél sajnos nem tudok közelebbi fajleírást adni :D A másik kedvencem a gyümölcsfák virágai. Meg gondolom ezek nem csak gyümölcsfák, hanem mindenféle fán nyíló virágok. Na azokat imádom.

Kedvenc tavaszi sálad/kiegészítőd?

Erről egyszer ígérem hogy rakok fel képet, de most nem tudom lefotózni. Mindenesetre a kedvencem egy piros körsál, rajta apró fehér virágokkal. Magyarázzam még hogy miért szeretem? :)

Kedvenc tavaszi gyertyád?

Érdekes, de gyertyákban és illóolajokban (igen, ezeket is ide sorolom) én egész évben ugyanazokat szeretem. Jó, ez túlzás, mert a karácsony mindig kivétel. Akkor imádom az almát és a narancsot és a mézeskalács illatot. De tavasszal különösen is a levendulát szeretem, és a harangvirágot. Meg a fenyőt. Meg a mindenféle gyümölcsöket. Szóval ezeket :)

Kedvenc parfümöd idén tavasszal?



Nem csak idén tavasszal, hanem állandóan a kedvenc illatom az Yves Rocher Eau de Cologne zöld tea illatú parfümje. Nem is nagyon tudok róla mit írni, egyszerűen rögtön szerelembe estem amikor megszagoltam. Anyától kaptam is egy üveggel nemrég, szóval végre használhatom is :) Ja és azért is nagyon jó, mert annyira friss illata van a zöld tea miatt, hogy az valami bámulatos. Én nem tudom hogy csinálják, de megvettek. Szeretem ezeket a friss illatokat. Tényleg nem tudom más szóval jellemezni.

Milyen a tavasz ott, ahol élsz?

Budapesten a tavasz zajos, és meleg. De nagyon szeretem itt a város közepében is felfedezni a szépet, a rügyező fákat, és az egyre több futkorászó kisgyereket. 
Vidéken pedig, a Balaton partján a tavasz csöndes, olyan mint egy kis csörgedező patak. Sok sok langyos esővel, és napsütéssel. Kiskacsákkal, szép zöld fűvel, és rengeteg rengeteg nyíló virággal. Idilli :)

Mi a kedvenced a tavasszal kapcsolatban, mit szeretsz benne leginkább?

Leginkább azt szeretem, amit jelképez. Az újjászületést, az újraindulást. Ez engem mindig nagyon nagy erővel tölt fel.

Tervek a tavaszi szünetre, vagy nyaralásra vonatkozóan? 

Az idei tavaszi szünetben az izgalom a tetőfokára hág, mivel Húsvét után egy héttel le kell adnom a szakdolgozatomat. Szóval a tervem leginkább a könyvtárban ücsörgés, és a bősz gépelés. Elkeserítő, de így jött ki a lépés. De utána majd milyen jó lesz!

Ti szeretitek a tavaszt? Mi a kedvencetek benne?