2014. május 5., hétfő

Barry M - Blue Grape

Ma eddig nagyon jó napom van. Elmaradt egy órám, van sok kajánk, kiporszívóztam a lakást, és gyönyörű a körmöm. Utóbbitól különösen is jó kedvem tud lenni. Reggel az ágyban ücsörögve, kávét kortyolgatva (irigykedtek a hosszú reggel miatt, igaz?) azon gondolkoztam, hogy milyen jó, hogy jelen vannak az életemben a körömlakkok. Mióta rendszeres használójuk vagyok, többektől kaptam furcsa pillantásokat, meg egy-két értetlenkedő (ha nem épp kissé lenéző) szót. Hogy a körömlakkokra időt pazarolni igaziból butaság és felesleges. Elvesztegetett idő, pénz, energia. Ezért különösen is tudok örülni, amikor valaki a környezetemben megdicséri a körmeimet, vagy érdeklődik, hogy milyen márka ez, hol vettem. Ilyesmik. 

És én örülök. Örülök a körömlakkoknak. Mert rájöttem, hogy ez tök jó hobbi! Azt gondolom, hogy hobbi mindenkinek kell, és ha már valakinek épp a lakkok azok, akkor csak jobban lehet örülni. Színesítik az életet, ez kétségtelen. Fejlesztik a kézügyességet és a kreativitást. Aki lakkoz, az tudja, hogy milyen nehéz szépen kifesteni a körmöt. És hogy milyen jó szem, és ízlés kell ahhoz, hogy összeillő színeket válogassunk ki, vagy hogy jól rendezzük el a körmeinken a színeket. És én szeretek erre időt áldozni. Jó érzés, amikor leülhetek, és kenegethetek. Nézhetem, hogy milyen szép. Számolhatom, hogy milyen gyorsan szárad. Nézegethetem napfényben, lámpafényben, árnyékban. Mutogathatom, hogy nézd, milyen szép, hogy csillog, milyen fénye van! Jó ezzel kitölteni a szürke napokat. Jó velük is együtt élni.

Ez kikívánkozott. És ma hatványozottan is érzem. Ugyanis életem első Gelly Hi Shine lakkja van a körmeimen. Mégpedig egy gyönyörű és nagyon különleges sötétkék, a Blue Grape.































Hát ő az :) Mint már mondtam, életem első ilyen lakkja ez, de biztosan nem az utolsó. Sokat vártam ettől a márkától, mert rengeteg jót olvastam róla. És nem is csalódtam :) 

Röviden az alap információkról. Az ecsete hosszú vékony, meglepően jól lehet vele festeni. A lakk maga elég híg, de nem folyik össze-vissza a körmökön, hanem nagyon szépen terül. Egy réteg elég belőle a teljes fedéshez, én mégis kettőt használtam, mert itt-ott még ügyetlenkedtem. A száradási ideje átlagos. És a csoda: nem kell rá fedőlakk. Illetve hát lehet tenni, hogy tovább maradjon (ez nekem mondjuk nem szempont, két naponta úgyis átfestem), de annyira szépen fénylik magában is, hogy nem hiszem el *-* Ezt a leginkább azzal tudom érzékeltetni, hogy amikor felkentem, egy csomó ideig nem mertem hozzányúlni, mert azt hittem hogy még nedves, és szárad. De nem. Alapból olyan fényes, mintha száradna. Mit szóltok? :) Szóval engem a Barry M Gelly Hi Shine megvett kilóra. Az övék vagyok, mondhatni :D































Azért remélem az ügyesebb szeműeknek feltűnt egy kis turpisság ;) Na? Nem annyira látványos, talán leginkább a második képen látszik. A gyűrűs ujjamon más van :) Merthogy ezt a szép színt a Moyra is kihozta, az állandó kollekció részeként, 88-as számmal. A színük ugyanolyan. De tényleg. De a minőségük! A Moyrából is két réteget láthattok, ahogy a Barry M-ből is. Nem látszik nagy különbség, de az látszik, hogy a Moyra egy halványabb verzió. Nem túl erős, mint a Barry M. Valamint ha élőben végigsimítom (jaj, de furán hangzik :D) a lakkokat a körmeimen, akkor egészen más a tapintása. Igaziból csak azért raktam a Moyrát bele, hogy akinek nagyon megtetszik a szín, de nem szeretne sokat költeni a Barry M-re, vagy nem tud Nailland közelébe menni, vagy akármi, az is meg tudja szerezni ezt a színt. Mert nagyon szép szín. (Valamint a Moyra 12 ml, míg a Barry M 10 ml.)

Szóval a lényeg az, hogy én teljesen beleszerelmesedtem a Gelly Hi Shine lakkokba <3 Olyan régen volt már ennyire izgalmas a sima krém finis. És ennek nagyon örülök :) Tudom hogy nem épp újdonság ez a lakk, de nálam az, és mindenkit bátorítok a beszerzésükre! Rengeteg szín van, mindenki találhat kedvére valót. Azt hiszem én is indulok nemsokára, és szerzek még egy párat ;)

4 megjegyzés:

  1. Azért szebb a Moyra-nál. ;) Az elején leírtakat tökéletesen átérzem! :D Mintha csak én írtam volna, tök jó dolog, hogy más is van ezzel így. Olyan nagyon jó dolog kicsit "kreatívkodni". (-:

    VálaszTörlés
  2. Örülök hogy nem vagyok ezzel egyedül :) És most újra megnéztem a képeket, és tényleg mennyivel szebb!! :D

    VálaszTörlés
  3. Észrevettem, és kérdezni akartam, hogy miért más a gyűrűsujjadon a fedés, ott egy réteget hagytál-e, erre kiderül, hogy az egy másik lakk :-D Meg is nézem majd a fodrászkellékesnél magamnak azt a Moyrát. Amúgy vannak ilyen nagyon sima, simogatható lakkok, az Avonnak is sikerül néha, meg a Rimmelnek, meg hát most a Picture Polish lakkom is ilyen, de tőle ez a minimum, nem igaz? :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy szemet szúrt! :) És hát a simogathatóság... Egy élmény ezt viselni a sok homoklakk után :D A PP lakkot meg ne is mondd, nagy álom az most! Tőle bármit elvárnék :D

      Törlés