2014. május 13., kedd

Körömlakk tárolás

Már a hétvége óta izgatott vagyok emiatt a poszt miatt, ugyanis szombaton este kaptam a Vőlegényemtől egy szuper fa körömlakk tartó dobozt! A történet elég egyszerű. Ez a doboz eredetileg kazetta tartó doboz lehetett, és előző gazdájának már nem kellett, így egy lomtalanítás alkalmával M. be is gyűjtötte. Ő használta egy ideig, már nem is tudom miket tartott benne, de én az összeköltözés után rögtön szemet vetettem rá. Mert nagyon praktikus doboz ez kéremszépen. Ő az:

a háttérben láthatjátok a fa gyűjteményt... A lánynak a lakkok a szenvedélye, a fiúnak a fák :)



























No és akkor a praktikusságról egy kicsit. Látjátok, hogy a fakkokat három vastagabb fa léc választja el egymástól. Így négy "folyosót" kapunk. Ezekbe pedig nagyon egyszerűen rendezhetjük a lakkokat, mert a kis vékony fák kivehetők, és nagyon könnyen áthelyezhetők. Jaj, rémesen magyarázok :D Na mindegy, a lényeg az, hogy nagyon könnyű átrendezni az egészet, és valaminek nagyobb helyet adni, valamitől elvenni. Értitek.

A lakktárolás egyébként egy elég mindennapi probléma a számomra. Az elején még nagyon könnyen elfért az a pár darab lakk a polcon. Aztán kicsit több lett, de még mindig elég volt nekik egy-két IKEÁs dobozka (tényleg kicsik azok a dobozok). De hát kinőttem ezeket. Ekkor kaptam egy üres szerszámos dobozt, és egy másik dobozt. Ezekbe már márkák szerint pakoltam be a lakkokat. Viszont. A körömlakkal úgy van az ember, legalábbis ez az ember, hogy sorra újakat vásárol/kap. Ez azt jelentette, hogy kinőttem ezeket is. A homoklakkjaimat már külön tartottam egy Nailland-es zacskóban (nagyon praktikusak ám!). Volt külön dobozka a még nem próbált lakkoknak. És egyébként az íróasztalon álltak a frissen vett lakkok, vagy amik éppen érdekeltek. Ez még nem is lenne olyan nagy baj (kivéve a káoszt) de nem tetszett, hogy olyan hosszú elővenni a szerszámos dobozt, kinyitni, és kikeresni a lakkokat... Erre pedig tökéletes megoldás a mostani!





























Azért is jó ez a doboz, mert nem éri közvetlen napfény (ami nem tesz jót a lakkoknak, ezt ügye tudjuk?), és nincsen fűtőtest mellett. Szóval igaziból az egyetlen negatívum, hogy porosodik (márpedig ebben a lakásban a por állandó lakótárs), de ez sem rossz, mert le lehet takarni. Szépen szem előtt van, és mindent könnyen megtalálok benne (ha nem is elsőre veszem ki mondjuk a sok ugyanolyan kupakból a keresett színt).

Még egy keveset a lakkok rendszerezéséről. Először arra mentem, hogy márkák szerint legyenek a lakkok. Ez tűnt logikusnak, egészen addig, míg mondjuk a rengeteg Moyra vagy Catrice lakkot tettem be. De aztán jöttek a márkák, amikből egy van, meg kettő, meg kevéske. Szóval a doboz közepén már felborul a rendszer, és csak nagyjából raktam le rendben a lakkokat. Keverednek néha a márkák, de amiből sok van, az mind külön helyet kapott! A lényeg úgyis az, hogy én átlássam a dolgot :)

Még egy pár életkép:

ebben a sarokban láthatók a mindenféle alap- és fedőlakkok, valamint a körömápolók

ők a drága homoklakkjaim <3

ebben a sarokban vannak a mindenféle reszelők, ollók, csipeszek, valamint a körömdíszítő kellékek (nail art-os dolgokba is igyekszem belefogni a jövőben!)



























Szóval most így élünk mi, és a lakkok. És a fák :)

Ti hogy tároljátok a lakkjaitokat?

6 megjegyzés: