2014. április 6., vasárnap

Kaktuszültetés

Itt a tavasz! Ennek pedig annyira örülök, hogy el sem lehet mondani. Imádom ilyenkor a természetet, azt, ahogyan újraéled, ahogy minden zöld és virágba borulnak a fák, csiripelnek a madarak. Csodás. A hétvégén haza is mentünk a nagy örömben Z-vel, nálunk is voltunk és náluk is. Náluk pedig nagyon sok kaktusz van otthon, akik a telet a garázsban vészelték át. Ma azzal töltöttük a nap nagy részét, hogy ezeket a kaktuszokat kipakoltuk a napfényre, és átültettük azokat, amiknek kicsi volt a helyük. Erről következik most egy képes élménybeszámoló :)































Nem szeretnék sokat írogatni a dolgokról, úgyis főleg a képek érdekesek :) Amit mégis el szeretnék mondani, az az, hogy én nagyon élveztem ezt a napot, nagyon jó volt együtt dolgozni. Bár kételyeim vannak, hogy mennyit tudtam én segíteni vajon, de délután azért azt éreztem hogy nem volt felesleges a jelenlétem. Szeretem a közös munkákat azért is, mert jókat lehet közben beszélgetni. Többet tényleg nem kell róla írnom, szerintem egyértelmű :) És akkor jöjjenek a képek! (Sok lesz, előre szólok)

itt sorakoznak a kaktuszok nagyság szerinti sorrendben

ők voltak az egyik kedvenceim, akik a nap folyamán külön költöztek


kaktusz király :)

kavics kell a föld alá, hogy ne mossa ki a földet a víz

csak hogy érzékeltessem a méreteket... :D


itt rend van kéremszépen

ki kéne venni a kaktuszt a cserépből

fejjel lefelé könnyebb

végül ki is jött a ketrecből és fejen állva maradt

aztán megkapta új helyét


most már nagyon jó neki :)


para gyökerek


a kaktuszkirály átültetésre vár, valamint arra, hogy megszabaduljon a szomszédaitól

éééééés elkezdődött!

egy szomszéd már kiesett


kaktusz temető

kaktuszkirály az új helyén :)


para gyökér 2
És végül következzen sok kép arról, hogy hogy mutatnak az új napfényes helyükön a kaktusz lények :)






6 megjegyzés:

  1. Azta, mennyi kaktusz! Mondjuk majd ha egyszer házam lesz, nálam is tervben van egy nyáron sziklakertes, télen télikertes kaktuszfarm :-)

    VálaszTörlés
  2. ÚÚÚ...Barátoméknál is nagyon sok kaktusz van és még kaptak mellé 3-4 ládával idén. Mire kipakoljuk lemegy a nap. :) Nekem csak 4-5 db van az ablakomban, de őket átültetni is sok, főleg,ha olyan helyen hozzámérnek,ahol nem véd sem a kesztyű sem a ruha (este csipeszelhetem ki őket a bőrömből:( mármint a tüskéket). A kaktuszkirály tényleg nagyon király. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 3-4 láda, az igen! :D Én most nem értem hozzájuk szerencsére, de láttam milyen csipeszelni...

      Törlés