2014. szeptember 27., szombat

Hogyan csináljam? 1. - Galaxis körmök

























Új rovat a blogon! Hurrá :)

Szóval... Indítok most egy rovatot, ami tulajdonképpen egy 'tutorial' szerűség lesz. Csak nem szeretem ezt a szót, meg hát magyarok vagyunk, úgyhogy gondoltam, én a "Hogyan csináljam?" címet adom neki. A lényeg annyi, hogy megpróbálom bemutatni, hogy bizonyos manikűrök hogyan készülnek. Az első kiszemeltem pedig a galaxis körmök :)

Nagyon régóta tetszenek az ilyen fajta manikűrök. Mindig akartam én is, és egy csomó videót nézegettem róla, hogy hogyan is kell csinálni. Aztán múltkor kipróbáltam. És jaaaaaj hogy ez mennyire gyönyörűűűűűűűűűűű *_* És milyen jó móka! Komolyan, szerelembe estem ^^ Jöjjön hát a galaxis köröm, lépésről-lépésre!


Elsőként nézzük meg, hogy mi is kell hozzá!

- a két kellék igaziból egy csipesz, és egy szivacs. (Igen, én egy aranyos zöld mosogató szivacsot használtam :D A célnak tökéletesen megfelelt!)

- soha ne felejtsük el, hogy minden manikűrhöz kell alap- és fedőlakk!


- valamint a galaxis körmökhöz sok-sok színes lakk is kell :) A fekete lakkot alapnak használtam, a többi a díszítéshez kellett. Fontos megjegyeznem, hogy ezt a fajta manikűrt rengeteg féle színkombinációban el lehet készíteni. Lehet kékes, lilás, rózsaszínes, pirosas, sárgás, vagy ezek bármilyen keveréke. Nekem a legjobban a rózsaszínes-lilás vonal tetszik, így én ezt próbáltam ki.

És akkor jöjjenek a lépések!

0. Mindent megelőző lépésként először is felkentem az alaplakkot, és megvártam míg megszáradt.

1. Ezután felkentem az alap színt, ami jelen esetben a fekete. Bármilyen másik színnel is próbálhatjátok, szerintem például jól nézhet ki akár fehér alappal is ;) A lakkot egy rétegben kentem fel, hiszen utána még sok másik szín jön rá, úgyhogy nem olyan fontos hogy tökéletes legyen. (Egyébként ez a Crystal Nails feketéje, egyre nagyobb bizalmam van a márkában!)


2. Ezután jön az első csavar :) A dolog lényege annyi, hogy a szivacsból le kell tépni/vágni egy kicsi részt, amit a csipesz segítségével bele kell mártogatni a színes lakkba. Majd a szivaccsal át kell pepecselni a színes lakkot a már megszáradt alaprétegre. Nekem az első színem egy sötétkék lakk volt. (Amire még figyelni kell, hogy ne vigyünk fel túl sok lakkot a szivaccsal! Hiszen ennek a technikának pont az a lényege, hogy kicsit áttetszőek legyenek az egymás feletti rétegek.)


3. Következett egy réteg fehér lakk.

4. Majd egy réteg sötétebb rózsaszín, vagy pink.

5. Ezt egy réteg halvány rózsaszín követte.

6. Utolsó színként egy kis lilát vittem fel.

7. Utolsó előtti lépésként tettem rá egy réteg csillámos fedőlakkot. Ehhez az Essence újonnan megjelent holo fedőlakkját használtam, ami erre a célra t-ö-k-é-l-e-t-e-s volt!

Persze ahhoz, hogy a kép teljes legyen, fontos, hogy a végén tegyünk rá egy réteg fedőlakkot. Ettől lesz szép fényes, és teljesen egész az összhatás :)

Íme :) Ügye hogy szerelem? <3 Komolyan, imádom! Jaj, teljesen oda vagyok érte ^^ Remélem nem gáz, hogy ennyire rajongok a saját munkámért, de hát csodálatos *_* Nem is tudok nagyon ezeknél értelmesebbet írni, remélem nem gond.


a hüvelykujjam lett a kedvencem :)

Kivételesen lefotóztam Nektek a jobb kezemet is, mert azon a színek jobban látszódnak. Én nem tudom eldönteni, hogy melyik kezem tetszik jobban. Egyszerűen mindig az, amelyiket éppen nézem ^^

Végül pedig mutatok egy minden szempontból szörnyű képet. Nem is a kép minősége miatt tettem be, hanem azért, hogy lássátok, hogy mennyire gyönyörűen galaxisos is ez a köröm ;)




























Remélem hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést! Ti is készítsetek galaxis körmöket, és mutassátok meg ha gondoljátok :) Annyira egyszerű technika ez, de csodálatos végeredményt lehet kapni.

Hogy tetszik a körmökön lévő galaxis? :) Próbáltátok már ezt a technikát?

15 megjegyzés:

  1. nagyon szép lett, és ezek után itt az ideje, hogy én is kipróbáljam ezt a technikát :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, mindenképp próbáld ki! Én nagyon élveztem a készítést :)

      Törlés
  2. húú gyönyörű galaxisod lett :)

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű lett! A tiéd eddig a legszebb, amit magyar blogon láttam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Váó, nagyon köszönöm! *_* Ez most hihetetlenül jól esett :)

      Törlés
  4. Nagyon-nagyon szép lett!! (-: Sokkal szebb, mint amikor még fehérrel csillagokat is rajzolnak rá..
    És a bejegyzés is nagyon tetszett! Mert nemcsak képeket mutatsz, hanem érthető magyarázatikat is fűzöl mellé. És a bejegyzés elején lévő résszel is egyet értek, nem szeretem én sem, hogy magyarok vagyunk, de lassan már angolul beszélünk. Én várom az újabb "hogyan csinálom" bejegyzésedet. (-;

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, nagyon-nagyon jól esett, amit írtál!! :* Nekem sem tetszik, mikor még fehérrel festenek rá csillagokat, úgyhogy azt kihagytam. Ezek szerint jól tettem ;) Igyekszem még több ilyen bejegyzést készíteni akkor ^^ És örülök, hogy tetszett ez az első! :)

      Törlés
  5. Nagyon szép lett ez a galaxisos manid, nem csodálom, ha egész nap gyönyörködsz benne! Én is ezt tenném. :)
    A szivacsos technikát szeretem és bár pont galxist még nem próbáltam készíteni, a posztod nyomán határozottan kedvet kaptam hozzá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szivaccsal én most ismerkedem egyébként, pont ma készítettem el életem második gradient maniját :) Szóval nagy az öröm. Örülök hogy kedvet kaptál hozzá, majd mindenképp mutass képet is az alkotásról! ;)

      Törlés
  6. Nagyon tetszik, várom a folytatást, mert én még zöldfülű vagyok az ilyen technikákkal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Lesz folytatása, és remélem hasznos is lesz ;)

      Törlés
  7. Ez bámulatosan szép, és nem is nehéz, nahát! Persze még lehetne bonyolítani, de így is nagyon tetszik, ráadásul más színekkel is ki lehet próbálni, akkor ugyan nem galaxis, de valami hasonló, ezt muszáj lesz megcsinálnom :) Köszi, nagyon jó sorozat!!

    (Azt meg kimondottam utálom, hogy a legtöbb netes cikkhez már angol szótár kell, mert alap, hogy mindenki folyékonyan beszél angolul, vagy nem is ember. Hát az osztrák határ mellett nekem pl. nem alap az angol, még ha meg is értem 4 év angoltanulás után a népszerű szavakat.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp csináld meg, mert nagyon egyszerű, de mutatós! :) Én is meg fogom más színekkel is (most pl érdekel, hogy milyen lenne pasztell lilával és rózsaszínnel az egész...) :) Örülök hogy tetszik :)
      Na és akkor bátran folytatom magyar címmel ezt a sorozatot ;)

      Törlés